Abrikozen-paranotenrepen

Bereidingstijd: 2,5 uur

Deze heerlijke ontbijtrepen zijn eenvoudig te maken en u kunt ze dagenlang in de koelkast bewaren voor als u verlegen zit om een snel ontbijt of gezonde snack. De paranoten zijn rijk aan seleen en omdat er geen vet in zit, zijn ze gezonder dan de meeste ontbijtrepen.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak de gedroogde abrikozen en paranoten in kleine onregelmatige stukjes. Doe alle droge ingredi√´nten in een mengkom en meng goed. Roer de stroop en het sinaasappelsap erdoor en meng goed. Bekleed een bakblik (20 x 30 cm) met bakpapier en schep het mengsel erop. Druk met uw lepel plat, zodat het mengsel stevig en overal even dik is. Zet 20 minuten in de oven; controleer na 15 minuten of ze niet aanbranden. Haal uit de oven en laat 1-2 uur afkoelen. Laat een nacht opstijven in de koelkast. Snijd in 14 repen en bewaar in de koelkast.

Zeer rijk aan seleen.

Per reep: 162 kcal, 9,0 g vet, 2,4 g verzadigd vet.

Voor 14 stuks

  • 150 g gedroogde abrikozen
  • 150 g paranoten
  • 50 g donkere chocoladevlokken
  • 50 g havervlokken
  • 50 g muesli
  • 30 g gepofte rijstkorrels
  • 3 eetlepels stroop
  • 5 eetlepels sinaasappelsap