Bessen-notenkruimeltaart

Aantal personen: 6

Bereidingstijd: 45 minuten

Dit is een heerlijke kruimeltaart met een verrassend toplaagje. Voor extra veel goede polyfenolen kunt u een deel van de bessen of allemaal vervangen door frambozen.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe het fruit in een ovenschaal en bestrooi met de suiker. Doe de bloem in een kom en wrijf de margarine erdoor tot het op broodkruim lijkt. Voeg de rest van de ingredi√´nten toe en meng goed. Smeer het kruimelmengsel over het fruit en bak 30 minuten in de oven voor een goudbruin laagje.

Zeer rijk aan seleen. Rijk aan vitamine D en vitamine E.

Per portie: 418 kcal, 19,6 g vet, 4,7 g verzadigd vet.

 

Ingrediënten

  • 500 g gemengde rode vruchten uit de diepvries, ontdooid
  • 3 eetlepels suiker

Voor de kruimellaag:

  • 115 g bloem
  • 115 g sojamargarine
  • 115 g havermout
  • 55 g paranoten, gehakt
  • 90 g suiker
  • snufje zout <