Bloemkool-broccolisalade

Aantal personen: 6

Deze salade kunt u serveren met couscous, warme strikjespasta of andere salades op een schaal. U kunt olijven toevoegen, roer die er aan het einde door. Dit gerecht is door Nadine Abensur gekozen uit The New Cranks Recipe Book.

Blancheer de bloemkool en broccoli in een pan met kokend water en zout 1 minuut tot ze beetgaar zijn. Meng intussen de dressingingrediënten. Meng alle ingrediënten voor de salade in een kom en schenk de dressing erover terwijl de bloemkool en broccoli nog heet zijn. Voeg meer grove mosterd toe en proef naar wens.

Zeer rijk aan kruisbloemige groenten. Rijk aan alliumgroenten.

Per portie: 222 kcal, 18,8 g vet, 2,8 g verzadigd vet.

 

Ingrediënten

  • 1 grote bloemkool, in roosjes
  • 500 g broccoli, in roosjes
  • 2 rode paprika's, gegrild, ontveld, in dunne reepjes

Voor de dressing:

  • 1 dl extra vergine olijfolie
  • 1 flinke eetlepel grove mosterd
  • 15 g verse dragon, zonder steeltjes
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • scheutje Tabasco
  • scheutje balsamicoazijn
  • zout en versgemalen zwarte peper