Bloemkoolcurry

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 25 minuten

Dit recept is ons geschonken door televisiekok Gino d'Acampo. Dit zegt hij er zelf over:

"Ik ben zelf niet echt dol op curry, waarschijnlijk omdat er te veel smaken in zitten en ik daar niet aan gewend ben, maar als ik curry eet, kies is voor een milde met voornamelijk groenten. Bloemkool past heel goed bij currypasta en de zoete kokosmelk houdt het gerecht prachtig in evenwicht. Ik heb dit recept geprobeerd met gemengde groenten en aardappelen en dat was fantastisch."

Verhit in een grote pan olie en bak de uien 5 minuten op matig vuur onder af en toe roeren tot ze zacht zijn. Voeg de gember en currypasta toe en bak al roerend nog 3 minuten. Schenk de kokosmelk erbij, voeg de gehakte tomaten toe en breng aan de kook. Voeg de bloemkool en aardappel toe en bak 25 minuten of tot de aardappel gaar is. Breng op smaak met zout en haal de pan van het vuur. Voeg citroensap en spinazie toe, doe het deksel op de pan en laat 2 minuten staan. Serveer heet als hoofdgerecht of bijgerecht.

Zeer rijk aan kruisbloemige groenten.

Rijk aan alliumgroenten, lycopeen en vitamine E.

Per portie: 301 kcal, 14,8 g vet, 2,0 g verzadigd vet.

 

Ingrediƫnten

  • 2 uien, fijngesnipperd
  • stukje gember van 1 cm, geschild, geraspt
  • 3 eetlepels currypasta
  • 400 g kokosmelk uit blik
  • 400 g gehakte tomaten uit blik
  • 1 bloemkool, in stukjes
  • 2 aardappelen, geschild, in stukjes van 2 cm
  • 3 eetlepels versgeperst citroensap
  • 200 g spinazie, gewassen
  • zout naar smaak