Bonenburgers

Aantal personen: 4

U kunt deze bonenburgers zo heet of mild maken als u wilt door meer of minder chili toe te voegen. Serveer ze op een broodje met ketchup en een salade.

Kook de aardappel in een pan met kokend water in 15 minuten zacht; giet af en pureer. Verhit 1 eetlepel van de olie in een pan en bak de ui op laag vuur 3 minuten. Voeg de knoflook en specerijen toe en bak nog 3 minuten. Kook in een pan met water de sojabonen in 5 minuten gaar. Giet af en pureer alle ingrediënten met een aardappelstamper. U kunt ook alles in de blender of keukenmachine grof malen. Vorm van het mengsel 8 koekjes en laat ze een uur staan. Verhit de andere eetlepel olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de bonenburgers circa 5 minuten per kant.

Zeer rijk aan alliumgroenten en peulvruchten. Rijk aan soja.

Per portie: 274 kcal, 11,3 g vet, 1,7 g verzadigd vet.

 

Ingrediënten

  • 1 middelgrote aardappel, geschild, gehakt
  • 2 eetlepels olie
  • 1 middelgrote ui, fijngesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 tl komijn
  • 1 tl koriander
  • 1 rode peper of 1 tl chilipoeder of naar smaak
  • 240 g diepvriessojabonen
  • 400 g kidneybonen uit blik, uitgelekt
  • klein bosje verse koriander
  • zout en peper
  • 4 eetlepels maïs