Broccoli-saltati

Aantal personen: 6

Bereidingstijd: 15 minuten

Dit Italiaanse broccoligerecht is ons geschonken door Gino d'Acampo. Dit zegt hij er zelf over:

"Iedereen bij ons thuis is gek op broccoli en we hebben het altijd in huis. Ik ben op een dag wat oosterse ingrediënten gaan uitproberen en dit kwam er toen uit."

Meng in een grote kom 1 eetlepel olijfolie, honing, sojasaus, balsamicoazijn, knoflook, rode peper, basilicum en pijnboompitten. Breng in een grote pan water met wat zout aan de kook en kook de broccoli in 3 minuten al dente. Giet de broccoli af en doe met de dressing in de kom. Schud voorzichtig om de roosjes niet stuk te maken. Verhit de rest van de olijfolie in een wok en bak de broccoli met de dressing onder regelmatig roeren 4 minuten tot hij gloeiend heet is. Breng op smaak en geef als bijgerecht bij vis of vlees.

Zeer rijk aan kruisbloemige groenten. Rijk aan vitamine E.

Per portie: 240 kcal, 19,6 g vet, 2,4 g verzadigd vet.

 

 

Ingrediënten

  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels heldere honing
  • 1 eetlepel lichte sojasaus
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 teentje knoflook, in dunne plakjes
  • 1 kleine rode peper, zonder zaden, in ringen
  • 3 eetlepels vers basilicum, in reepjes
  • 60 g pijnboompitten
  • 700 g broccoli, in bloemen
  • zout en peper