Broccoli-tuinboonfrittata

Aantal personen: 2

In frittata's kunt u prima restjes groente verwerken en zo een vullende maaltijd op tafel zetten. Gebruik veel groenten met een gunstige werking.

Laat de grill heet worden. Smelt de margarine in een koekenpan. Bak de ui zacht. Voeg de aardappel toe en bak goudbruin. Voeg de rest van de groenten toe en verhit. Klop intussen de eieren en breng op smaak met zout en peper. Voeg het eimengsel toe aan de groenten en roer zacht door. Laat de frittata een minuutje stollen en zet onder de grill voor een bruin laagje.

Rijk aan alliumgroenten, kruisbloemige groenten, peulvruchten, seleen, vitamine D en vitamine E.

Per portie: 329 kcal, 19,9 g vet, 5,4 g verzadigd vet.

 

Ingrediƫnten

  • 20 g olijfmargarine
  • 1 middelgrote ui, in ringen
  • 110 g aardappel, gekookt, in plakjes of blokjes
  • 80 g broccoliroosjes, gekookt
  • 25 g boerenkool, gekookt
  • 80 g tuinbonen, gekookt
  • 4 eieren
  • zout en peper