Caribisch paprikapotje

Aantal personen: 4

Deze met paprika's gegarneerde soep is heerlijk geurig en kleurrijk. Hij zit bovendien vol met goede groenten. Dit recept heeft Nadine Abensur gekozen uit The New Cranks Recipe Book.

Verhit de olie en bak de ui en knoflook glazig.

Voeg de aardappelen toe en bak tot ze ook doorzichtig worden. Voeg 4 eetlepels hete bouillon toe, roer en bak nog 1 minuut. Voeg de kool toe en bak 2-3 minuten. Giet de tomaten af en bewaar het sap. Voeg de tomaten met, korianderzaad, tabasco en chilipoeder toe aan de soep. Roer goed en voeg nog 1,5 dl hete bouillon, het achtergehouden tomatensap en de verse pepers toe. Laat 7-8 minuten sudderen en voeg de kokosmelk toe.

Controleer of de soep zoet genoeg is en voeg zo nodig een snufje basterdsuiker toe. Verhit voor de paprika's de olie in een koekenpan en bak ze een minuutje tot ze hier en daar zwart blakeren. Breng op smaak met 1-2 druppels tabasco en tamari en zet weg.

Meng de helft van de paprika's door de soep en bewaar de rest om de borden of de soepterrine te garneren.

Zeer rijk aan alliumgroenten. Rijk aan kruisbloemige groenten, lycopeen en vitamine E .

Per portie: 332 kcal, 20,9 g vet, 3,1 g verzadigd vet.

Ingrediƫnten

  • 5 eetlepels zonnebloemolie
  • 150 g uien, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 300 g aardappelen, in blokjes
  • 1/2 tl bouillonpoeder, opgelost in 2,5 dl heet water 100 g witte kool, in vierkantjes
  • 400 g tomaten uit blik, gehakt
  • 1 flinke eetlepel paprikapoeder
  • 1 flinke tl gemalen korianderzaad
  • scheutje tabasco
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1 verse rode peper, fijngehakt
  • 4 dl kokosmelk uit blik
  • snufje basterdsuiker (naar wens)

Voor de paprika's:

  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1 gele paprika, in stukjes
  • scheutje tabasco
  • 1-2 eetlepels tamari (tarweloze sojasaus)