Cranberry-paranotenrepen

Dit is een al even lekkere variant op de abrikoos-paranotenrepen.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak de gedroogde cranberry's en paranoten in kleine onregelmatige stukjes. Doe alle droge ingrediënten in een mengkom en meng goed. Roer de stroop en het vruchtensap erdoor. Bekleed een bakblik (20 x 30 cm) met bakpapier en schep het mengsel erop. Druk plat met een lepel, zodat het mengsel stevig en overal even dik is. Zet 20 minuten in de oven; controleer na 15 minuten of ze niet aanbranden. Haal uit de oven en laat 1-2 uur afkoelen. Laat een nacht opstijven in de koelkast. Snijd in 14 repen en bewaar in de koelkast.

Zeer rijk aan seleen.

Per reep: 158 kcal, 8,0 g vet, 1,8 g verzadigd vet.

Ingrediënten

Voor 14 stuks

  • 150 g gedroogde cranberry's
  • 150 g paranoten
  • 50 g havervlokken
  • 50 g muesli
  • 30 g gepofte rijstkorrels
  • 3 eetlepels stroop
  • 5 eetlepels granaatappel- of appelsap
  •