Crêpes met frambozensaus

Aantal personen: 4

Deze crêpes zien er prachtig uit als dessert en zijn ideaal als ontbijt.

Doe de bloem in een grote kom en klop het ei, de melk, de olijfmargarine en zout tot een glad beslag. Zet 1 uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 120 °C. Bewaar wat frambozen en doe de helft van de rest in een pan met 1 theelepel water. Bestrooi met 1 theelepel suiker. Kook de frambozen op matig vuur circa 5 minuten en prak met een pollepel. Zet het vuur lager en laat de saus inkoken; dit kost circa 5 minuten. Voeg de rest van de frambozen toe en laat warm worden. Doe wat olijfmargarine in een pan met antiaanbaklaag en zet op matig vuur. Schep 3 eetlepels beslag in de pan en verspreid over de pan. Bak 1 minuut en til met een spatel de randen op. Schud de crêpe los en keer om. Leg de gare crêpes op een bord en houd warm in de oven terwijl u de rest bakt. Leg een crêpe op een bord en schep er wat saus op. Vouw een zijkant op een derde om en de tegenovergestelde kant ook. Herhaal voor 8 crêpes. Bestuif met poedersuiker en garneer met wat achtergehouden frambozen.

Zeer rijk aan polyfenolen. Rijk aan soja.

Per portie: 215 kcal, 9,0 g vet, 2,8 g verzadigd vet.

 

Ingrediënten

  • 90 g bloem
  • 1 ei, licht geklopt
  • 2,5 dl sojamelk
  • 20 g olijfmargarine, gesmolten
  • snufje zout
  • extra olijfmargarine om in te vetten

Voor de saus:

  • 500 g frambozen
  • 1 tl bruine suiker
  • poedersuiker om te bestuiven