Dhal

Aantal personen: 4

Deze heerlijke dhal smaakt heerlijk bij naan en rijst. U kunt hem ook als bijgerecht bij curry serveren.

Verhit de olie in een grote pan en bak op laag vuur de ui, knoflook en rode peper tot ze bruin kleuren. Voeg kurkuma, garam masala, komijn en gember toe en bak nog 2 minuten. Voeg de linzen toe en schenk er 1 liter kokendheet water op. Breng aan de kook en laat 15-20 minuten koken of tot de linzen gaar zijn. Voeg de tomaten toe en kook nog 5 minuten. Roer de koriander erdoor, breng op smaak en serveer.

Zeer rijk aan alliumgroenten en peulvruchten. Rijk aan lycopeen.

Per portie: 337 kcal, 8,8 g vet, 1,2 g verzadigd vet.

 

Ingrediƫnten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 middelgrote ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 rode peper, in plakjes
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 3 tl garam masala
  • 1 tl komijnzaad
  • stukje verse gember van 1 cm
  • 300 g gespleten rode linzen, afgespoeld
  • 2 middelgrote tomaten, gehakt
  • 2 eetlepels verse koriander, gehakt
  • zout en peper