Fazant met gedroogde shiitakes

Aantal personen: 6

Dit gerecht smaakt heerlijk met erwten of peultjes en gekookte nieuwe aardappelen. U kunt het ook maken met ander wild zoals patrijs. U kunt voor nog meer seleen tegen het einde van het aanbraden de levers van de fazanten toevoegen. Dr. John Rayman heeft ons dit recept geschonken.

Verwarm de oven voor op 200 ┬░C. Week de paddenstoelen in warm water, giet af en bewaar voor later. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan met dikke bodem en bak de fazanten tot ze zeer zacht en om en om bruin zijn. Doe in een stevige stoofpan en houd warm. Voeg de rode wijn aan de koekenpan toe en breng aan de kook. Laat tot de helft inkoken, roer het meel erdoor en schenk over de fazant. Breng op smaak met zout en peper. Blancheer de uien in kokend water met zout en dep droog. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan, bak de uien bruin en voeg toe aan de stoofpan. Zet de stoofpan in de oven en laat de fazant in 45 minuten gaar worden. Voeg tegen het einde van de bereidingstijd de shiitakes toe. Breng op smaak en serveer.

Zeer rijk aan alliumgroenten en vitamine D. Rijk aan seleen.

Per portie: 502 kcal, 12,9 g vet, 2,7 g verzadigd vet.

Ingredi├źnten

  • 300 g gedroogde shiitakes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 fazanten, schoongemaakt, drooggedept
  • 4 dl goede rode wijn
  • 1 eetlepel meel
  • 20 kleine uitjes