Frambozen-paranotenmuffins

Deze muffins hebben een heerlijke notensmaak. U kunt ze goed invriezen en even opwarmen in de magnetron.

Verwarm de oven voor op 190 °C. Doe de muffinpapiertjes in een muffinblik voor 12 muffins. Klop de eieren en suiker licht en luchtig. Voeg de olie en melk toe en klop tot alles gemengd is. Voeg alle droge ingredi√´nten toe en schep erdoor. Voeg de frambozen

en paranoten toe en schep door. Schenk het mengsel in de muffinvormen en bak 25-30 minuten tot ze gerezen en goudbruin zijn.

Zeer rijk aan seleen. Rijk aan polyfenolen.

Per muffin: 262 kcal, 10,4 g vet, 1,5 g verzadigd vet.

 

Ingrediënten

  • Voor 12 stuks
  • 2 middelgrote eieren
  • 175 g suiker
  • 60 ml raapzaadolie
  • 1,75 dl sojamelk
  • 175 g witmeel, gezeefd
  • 85 g volkoren meel, gezeefd
  • 85 g havermout
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 580 g frambozen op siroop uit blik, uitgelekt
  • 55 g paranoten, grof gehakt