Franse Uiensoep

Aantal personen: 4

Deze hartige soep smaakt geweldig op een koude en natte novemberavond. Dr. John Rayman heeft ons dit recept gegeven.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Fruit de uien in een grote pan op laag vuur in wat olijfolie tot ze goudbruin zijn. Voeg de bouillon toe en breng op smaak met zout en peper. Breng aan de kook en laat met het deksel op de pan 45 minuten zacht koken. Bak voor de croutons de knoflook en het brood enkele minuten in een koekenpan met wat olijfolie. Doe de knoflook en het brood op een bakplaat en zet 10 minuten in de oven tot de croutons bruin zijn. Strooi de croutons en naar wens wat gruyère over de soep en serveer.

Zeer rijk aan alliumgroenten.

Per portie: 122 kcal, 4,7 g vet, 0,5 g verzadigd vet.

 

Ingrediënten

  • 1 kg uien, in ringen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 liter runderbouillon
  • zout en peper

Voor de croutons:

  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 oude boterhammen, zonder korst, in blokjes van 1 cm
  • gruyère, geraspt, voor erbij (naar wens)