Gekookte tomatensalsa

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 15 minuten

Deze salsa smaakt warm en koud heerlijk en past goed bij vlees en salade.

Verhit in de koekenpan op laag vuur de olijfolie. Voeg de uien en knoflook toe en bak circa 5 minuten tot de uien zacht en goudbruin zijn. Voeg de tomaten toe en bak nog 5 minuten. Voeg het limoensap en de suiker toe en bak nog 1-2 minuten. Breng op smaak en serveer of zet in de koelkast voor later.

Rijk aan alliumgroenten en lycopeen.

Per portie: 60 kcal, 3,9 g vet, 0,6 g verzadigd vet.

Ingrediƫnten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 bosje lente-uitjes, in plakjes
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 400 g tomaten, gehakt
  • sap van halve limoen
  • 1 tl suiker
  • zout en peper