Gevulde heilbot

Aantal personen: 4

U kunt dit visgerecht serveren met rijst en verse groene groenten zoals erwten of bonen. U kunt andere vis gebruiken, als de filets maar dun genoeg zijn om op te rollen. Dit is een aangepaste versie van het recept op www.pomwonderful.com.

Verwarm de oven voor op 200 ┬░C. Spoel de vis af onder koud water, dep droog met keukenpapier, wrijf aan weerszijden in met zout en zet weg. Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan en bak ui en knoflook bruin. Voeg peper, walnoten, sinaasappelschil en granaatappelsap toe en bak 3 minuten. Meng goed en haal van het vuur. Leg de vis op een bakplaat en leg op een punt van elke vis een kwart van de vulling. Rol vanaf die kant op en prik zo nodig vast met een cocktailprikker. Schenk het saffraanwater, de rest van de olie en het limoensap over de vis. Zet in de oven en bak 10-15 minuten; af en toe inkwasten tot de vis uiteenvalt als u er met een vork in prikt. Schik de vis op een serveerschaal. Schenk de saus erover en garneer met walnoten en granaatappelkorrels.

Zeer rijk aan alliumgroenten en seleen. Rijk aan polyfenolen en vitamine E.

Per portie: 454 kcal, 27,2 g vet, 3,1 g verzadigd vet.

 

Ingredi├źnten

  • 580 g heilbotfilet, 1,5 cm dik
  • 1 tl zout
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, in dunne ringen
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1/4 tl versgemalen zwarte peper
  • 30 g gehakte walnoten
  • 1 eetlepel gekonfijte sinaasappelschil, in plakjes
  • 2,4 dl granaatappelsap
  • 1/4 tl gemalen saffraan, opgelost in 2 eetlepels heet water
  • 2 eetlepels vers limoensap

Voor de garnering:

  • 2 eetlepels gehakte walnoten
  • 2 eetlepels granaatappelkorrels