Gevulde paprika's

Aantal personen: 2

De pinda's geven dit gerecht een heerlijke notensmaak. U kunt ook andere graansoorten als bulgur of rijst als vulling gebruiken. Strooi de laatste tien minuten wat pittige kaas over het gerecht voor nog meer smaak. Dit gerecht is afkomstig van Tracy Forward.

Verwarm de oven voor op 180 ┬░C.

Doe de couscous in een pan en schenk er kokendheet water op. Breng aan de kook en kook al roerend 1 minuut. Haal van het vuur en laat de couscous 5 minuten opzwellen.

Snijd de paprika's door de stelen doormidden, verwijder de zaadjes en doe ze in een ovenschaal. Verhit de olie in een koekenpan op laag vuur en bak de ui en knoflook in 5 minuten goudbruin. Voeg de tomaten, pinda's en zonnebloempitten toe en bak nog 1 minuut.

Roer de rucola erdoor en bak 1 minuut of tot hij slinkt. Roer er de couscous en chilisaus naar smaak door. Schep in de paprikahelften, druk aan en bedruppel met wat extra olijfolie. Dek af met aluminiumfolie en bak in 45 minuten in de oven gaar. Haal voor de laatste 10 minuten de folie eraf.

Zeer rijk aan alliumgroenten. Rijk aan kruisbloemige groenten, lycopeen en vitamine E .

Per portie: 526 kcal, 34,9 g vet, 4,9 g verzadigd vet.

 

Ingredi├źnten

  • 75 g couscous
  • 2 dl kokendheet water
  • 2 grote paprika's
  • 1 eetlepel olijfolie, plus wat extra om te bedruppelen
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 25 g zongedroogde tomaten in olie, uitgelekt, gehakt
  • 25 g ongezouten pinda's
  • 1 eetlepel zonnebloempitten
  • 2 flinke handjes rucola
  • 1-2 eetlepels zoete chilisaus