Kikkererwtensalade

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 minuten

Deze salade kan bij een saladebuffet of als bijgerecht bij vis of gevogelte geserveerd worden. Dit recept heeft Suzanne Burton ons geschonken.

Doe de gare bulgur in een grote kom. Roer de rest van de salade-ingrediënten erdoor, behalve de smaakmakers. Meng de ingrediënten voor de dressing en roer door de salade. Breng op smaak.

Zeer rijk aan peulvruchten en lycopeen. Rijk aan alliumgroenten, vitamine E en seleen .

Per portie: 525 kcal, 20,5 g vet, 2,3 g verzadigd vet.

Ingrediënten

  • 225 g bulgur, bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • 50 g gedroogde abrikozen, fijngehakt
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 400 g kikkererwten uit blik, uitgelekt, afgespoeld
  • 50 g zongedroogde tomaten in olie, uitgelekt, gehakt
  • 1 bosje lente-uitjes, in plakken
  • 1 flinke hand koriander, gehakt
  • 85 g ontpitte zwarte olijven
  • 4 eetlepels zonnebloempitten
  • zout en peper

Voor de dressing:

  • sap van 1 citroen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst