Kip-cobbler

Aantal personen: 4

Deze kip-cobbler is lekker voor een doordeweekse dag. U kunt 3 dl kippenbouillon vervangen door witte wijn.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal de blokjes kipfilet door de bloem. Verhit de olie in een ijzeren stoofpan, voeg de kip toe en bak al roerend tot het vlees dichtgeschroeid is. Voeg de groenten toe en bak al roerend nog 2-3 minuten. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Doe het deksel op de pan en zet circa 1 uur in de oven. Controleer tegen het einde van de bereidingstijd of er nog water bij moet. Maak intussen de scones. Zeef het meel en het bakpoeder, doe in een kom en voeg het zout toe. Wrijf de olijfmargarine erdoor tot het op broodkruim lijkt. Roer er de zonnebloempitten, dan het ei en 2-3 eetlepels water door voor een zacht deeg. Verdeel in achten en vorm balletjes. Haal de stoofpan uit de oven en leg de sconeballetjes erop. Kwast de scones in met restjes geklopt ei en wat melk. Zet de stoofpan zonder deksel nog 20-30 minuten of tot de scones goudbruin zijn in de oven.

Rijk aan alliumgroenten, peulvruchten, seleen en vitamine E.

Per portie: 548 kcal, 14,9 g vet, 2,5 g verzadigd vet.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel bloem
  • 2 eetlepels raapzaadolie
  • 2 middelgrote preien, in plakjes
  • 300 g diepvriestuinbonen
  • 300 g wortels, geschild, in plakjes of blokjes
  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes
  • 6 dl kippenbouillon

Voor de scones:

  • 225 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 25 g olijfmargarine
  • 1 eetlepel zonnebloempitten
  • 1 ei, geklopt
  • water om te mengen