Kipsaté

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 160 minuten

U kunt de kip vervangen door varkensfilet of rundvlees. Geef er gekookte rijst en broccoli-saltati bij. U kunt de satésaus goed invriezen. Dr. John Rayman heeft ons dit recept gegeven.

Meng alle marinade-ingrediënten in een kom en voeg de kip toe. Bedek de kip goed met marinade. Laat 24 uur in de koelkast marineren.

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Voeg voor de saus kurkuma, kerriepoeder, cayennepeper en suiker aan de melk toe en breng langzaam aan de kook. Roer voortdurend, voeg de pinda's toe en laat in 2-3 minuten zacht sudderen inkoken. Voeg citroensap en zout naar smaak toe. Als de saus te dik wordt, voegt u nog wat kokosmelk toe.

Rijg de repen kip zigzaggend aan metalen spiesen en leg op een bakplaat. Bak 25-30 minuten of tot de kip gaar is onder af en toe inkwasten met de marinade in de oven. Geef er de satésaus bij.

Zeer rijk aan alliumgroenten. Rijk aan seleen, peulvruchten.

Per portie: 476 kcal, 20,6 g vet, 4,0 g verzadigd vet.

Ingrediënten:

  • 4 kipfilets, in dikke reepjes

Voor de marinade:

  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 middelgrote ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 tl chilipoeder
  • stukje verse gember van 2,5 cm, geraspt
  • 2 tl bruine suiker

Voor de satésaus:

 

  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl kerriepoeder
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 2 tl suiker
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 100 g zoute pinda's, grof gemalen
  • 1 tl citroensap, of naar smaak
  • zout
  •