Lever en uien

Aantal personen: 4

Deze rijke en traditionele maaltijd is hartverwarmend en heerlijk op een bedje van aardappelpuree. Dit recept is door Sharon Lurie gekozen uit Cooking with the Kosher Butcher's Wife.

Snijd de lever in de gewenste maat en haal door de bloem. Bak de uien glazig in olie, voeg de knoflook toe en schep 2 minuten door. Voeg de lever aan de uien toe en blijf op matig vuur bakken tot de uien goudbruin zijn. Laat niets aanbranden, want dan krijgt de jus een bittere smaak. Voeg naar wens de wijn toe, voeg de kippenbouillon al roerend toe en schraap alles los van de pan. Daarvan en van de uien zal de jus heerlijk smaken. Laat de jus inkoken. Voeg als de jus te dik wordt wat water toe en breng alles aan de kook. Voeg zout en versgemalen zwarte peper toe.

Zeer rijk aan alliumgroenten en seleen.

Per portie: 331 kcal, 11,6 g vet, 2,2 g verzadigd vet.

Ingrediƫnten

 

  • 500 g kalfs- of ossenlever, in plakjes
  • 75 g bloem
  • 3 grote uien, doormidden, in halve ringen
  • wat olijfolie om te bakken
  • 1/2 tl versgeperste knoflook
  • 55 ml rode wijn (naar wens)
  • 2,25 dl kippenbouillon (zelfgemaakt of van 1 kippenbouillonblokje opgelost in 2,25 dl heet water)
  • versgemalen zwarte peper (naar wens)