Marokkaanse lamsschotel

Aantal personen: 6

Dit is een geurige stoofpot met een Marokkaans tintje. Laat u niet afschrikken door de vele ingrediënten: de oven doet het harde werk!

Verwarm de oven voor op 150 °C.

Verhit 2 eetlepels van de olie in een grote stoofpan en bak de ui en specerijen op laag vuur 10 minuten. Voeg de laatste 3 minuten de knoflook toe.

Bak in een andere pan het lamsvlees in de rest van de olie 8 minuten. Voeg het lamsvlees toe aan de stoofpot en roer de tomaat, tomatenpuree, gehakte groenten, gedroogde vruchten en bouillon toe. Breng aan de kook, doe het deksel op de pan en zet 2 uur in de oven.

Roer de kikkererwten het tweede uur toe, roer de munt door de couscous en kook volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Haal de couscous als hij klaar is los met een vork en roer de granaatappel erdoor. Serveer met wat yoghurt en bestrooi met koriander.

Zeer rijk aan allliumgroenten en lycopeen. Rijk aan peulvruchten en vitamine E .

Per portie: 619 kcal, 20,1 g vet, 5,8 g verzadigd vet.

 

 

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel kaneelpoeder
  • 1 dessertlepel kurkuma
  • zwarte peper
  • 5 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 700 g lamsvlees, zonder vet, in blokjes van 2 cm
  • 800 g gehakte tomaten uit blik
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 200 g wortels, in reepjes
  • 400 g pastinaak, in reepjes
  • 75 g gedroogde abrikozen, grof gehakt
  • 75 g sultana's
  • 6 dl lams- of kippenbouillon
  • 400 g kikkererwten uit blik
  • klein bosje verse koriander, gehakt
  • 150 g magere yoghurt of sojayoghurt

Voor de couscous:

  • 375 g couscous
  • 1 eetlepel muntsaus of gehakte, verse munt
  • 100 g granaatappelkorrels