Mediterrane pastasalade

Aantal personen: 10

Bereidingstijd: 15 minuten

Dit kleurrijke gerecht smaakt zeer mediterraan en past heerlijk bij een buffet. Behalve dat hij lekker is, leveren de zongedroogde tomaten ook flink veel lycopeen op!

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.

Meng de olie, azijn, tomatenpuree en rode pesto en roer door de pasta. Meng met de rest van de ingrediƫnten en serveer op kamertemperatuur.

Zeer rijk aan lycopeen.

Per portie: 264 kcal, 9,1 g vet, 1,3 g verzadigd vet.

 

Ingrediƫnten

  • 500 g strikjespasta
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel rode pesto
  • 1 klein potje zongedroogde tomaten in olijfolie, uitgelekt, gehakt
  • handje ontpitte zwarte olijven, doormidden
  • enkele blaadjes basilicum, in reepjes