Melkloos chocoladeijs

Aantal personen: 6

Bereidingstijd: 300 minuten

Dit heerlijke dessert is bedacht door John Walter, hoofdchef-kok van het Lakeside Restaurant van de universiteit van Surrey. Hij heeft het bedacht voor zijn zoon die allergisch is voor melk. Neem wat zoetere chocolade als u een zoetekauw bent, want pure chocolade is vrij bitter.

Doe de chocolade en sojaroom in een magnetronkom. Zet 3 minuten of tot de chocolade is gesmolten in de magnetron. Roer goed. Schenk het mengsel in een diepvriesdoos en zet 2 uur in de vriezer. Haal het ijs uit de vriezer en klop glad. Zet weer een paar uur in de vriezer tot het ijs bevroren is. Schep in kommen en garneer met een stukje pure chocolade.

Rijk aan soja.

Per portie: 367 kcal, 26,8 g vet, 12,4 g verzadigd vet.

 

Ingrediƫnten

  • 300 g pure chocolade zonder melk, in blokjes, plus extra voor de garnering
  • 5 dl sojaroom