Omelet met gedroogde shiitakes en tomaten

Aantal personen: 1

Bereidingstijd: 15 minuten

Deze omelet vormt een hartig warm ontbijt en smaakt heerlijk bij volkoren toast en witte bonen in tomatensaus.

Laat de grill heet worden. Giet de shiitakes af, verwijder de steeltjes en snijd de shiitakes in plakjes. Smelt de olijfmargarine in een koekenpan. Voeg de shiitakes toe en bak goudbruin. Voeg de tomaten toe en verhit. Klop intussen de eieren met het water en breng op smaak met zout en peper. Voeg het eimengsel aan de shiitakes en tomaten toe en roer voorzichtig. Duw gestold ei naar het midden van de pan en laat vloeibaar ei naar de zijkanten stromen. Wacht tot de omelet gestold is en zet onder de hete grill om bruin te kleuren.

Rijk aan lycopeen, vitamine D, vitamine E en seleen.

Per portie: 290 kcal, 22,1 g vet, 5,6 g verzadigd vet.

Ingrediƫnten

  • 10 g gedroogde shiitakes, volgens de instructies op de verpakking in warm water geweekt
  • 10 g olijfmargarine
  • 6 g zongedroogde tomaten in olie, uitgelekt, gehakt
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel water
  • zout en peper