Pap met frambozen-granaatappelcompote

Aantal personen: 1

Dit hartverwarmende ontbijt is zo gemaakt. U kunt de compote al een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Dit gerecht is gebaseerd op een recept van www.alprosoya.co.uk.

Doe voor de compote de frambozen en het granaatappelsap in een pannetje. Breng aan de kook en laat 5 minuten of tot het vocht ingedikt is, zacht koken. Haal van het vuur en roer er naar smaak honing door.

Doe voor de pap de havermout en melk in een middelgrote vuurvaste kom en roer door. Zet 2 minuten in de magnetron op de hoge stand, roer door en zet nog 1 minuut in de magnetron. Laat 1 minuut staan en roer er naar smaak honing door.

Verdun naar wens met nog wat melk en schep de compote erop.

Zeer rijk aan polyfenolen en soja. Rijk aan vitamine E.

Per portie: 363 kcal, 8,4 g vet, 1,5 g verzadigd vet.

Ingrediƫnten

Voor de compote:

  • 80 g frambozen, vers of diepvries (ontdooid)
  • 50 ml granaatappelsap
  • honing naar smaak

Voor de pap:

  • 50 g havermout
  • 2,5 dl sojamelk
  • honing naar smaak