Paupiette van forel en prei in wortelkoriandersaus

Aantal personen: 4

Dit gerecht heeft John Walter ons geschonken. Hij is hoofdchef-kok van het Lakeside Restaurant van de universiteit van Surrey. Serveer met sperziebonen en nieuwe aardappelen voor een heerlijk, licht avondmaal.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Blancheer de preirepen in een grote pan met kokend water 2-3 minuten. Laat goed uitlekken en verdeel in vieren. Leg wat repen prei op een snijplank ter breedte van een forelfilet.

Meng de smaakmakers voor de forel en strooi over de filets. Leg een filet op de prei en rol op. Zet de paupiette vast met een cocktailprikker en leg op een licht ingevette bakplaat. Herhaal voor elke vis en bak ze 10 minuten in de oven.

Bereid intussen de saus. Fruit de sjalot met de korianderzaadjes in de olijfolie zacht maar niet bruin. Voeg de wortel toe en bak nog 5 minuten. Schenk de visbouillon erover en pureer. Warm de saus op en breng op smaak. Snijd elk visrolletje doormidden en serveer op een schepje wortelsaus.

Zeer rijk aan vette vis en vitamine D. Rijk aan alliumgroenten en seleen.

Per portie: 227 kcal, 8,9 g vet, 2,0 g verzadigd vet.

Ingrediënten

Voor de vis:

  • 1 middelgrote 1/2, in de lengte doormidden voor lange repen
  • 1/2 tl geroosterd gemalen venkelzaad, 1/2 tl witte peperkorrels, 1/2 tl zeezout
  • 4 forelfilets, zonder vel

Voor de saus:

  • 1 sjalot, fijngesnipperd• 1 tl olijfolie
  • 1/2 tl geroosterd gemalen korianderzaad
  • 1 grote wortel, geschild, geraspt
  • 1 dl heldere visbouillon