POM-salsa

Aantal personen: 4

Deze granaatappelsalsa smaakt heerlijk bij tortillachips en blijft in de koelkast 2-3 dagen goed. Het recept komt van www.pomwonderful.com.

Snijd 2-3 verse granaatappels in en leg in een kom met water.

Breek de granaatappels onder water open om de rode korrels los te krijgen. De korrels zinken naar de bodem van de kom en het vel komt bovendrijven. Zeef de korrels en doe ze in een aparte kom. De andere korrels kunt u in de koelkast of diepvries bewaren voor een andere keer. Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng goed.

Zeer rijk aan polyfenolen.

Per portie: 71 kcal, 0,3 g vet, 0,0 g verzadigd vet.

Ingrediënten

  • 2-3 grote granaatappels
  • 50 ml granaatappelsap
  • 3-4 tl jalapeñopeper, gehakt
  • 40 g gele paprika, fijngehakt
  • 4 eetlepels koriander, gehakt
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 1 eetlepel rijstazijn