Salade ni­çoi­se

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Deze Franse salade smaakt heerlijk met een krokant stokbroodje.

Laat de grill heet worden. Kook de eieren 10 minuten in water tot ze hard zijn. Giet af en laat afkoelen. Pel en snijd in zessen. Kook in een andere pan de aardappelen in 20 minuten gaar, voeg de laatste 5 minuten de haricots verts toe. Giet af en spoel na onder koud stromend water. Hak de aardappelen in stukjes. Kwast de tonijn in met 1 theelepel olijfolie en wrijf in met zout en peper. Gril circa 2 minuten per kant. Laat enkele minuten rusten en snijd in blokjes. Doe voor de dressing het basilicum in een zeef in een van de pannen kokend water tot het slinkt. Laat schrikken onder koud water. Meng de ingrediënten voor de dressing in een blender of keukenmachine. Meng in een serveerschaal de aardappelen, bonen, rucola, tomaten, ui en de meeste dressing. Leg het ei en de tonijn erop, dan de ansjovis en strooi de olijven erover. Bedruppel met de rest van de dressing.

Zeer rijk aan seleen. Rijk aan allium- en kruisbloemige groenten, peulvruchten, lycopeen, vette vis en vitamine E .

Per portie: 378 kcal, 22,7 g vet, 4,3 g onverzadigd vet.

 

Ingrediënten

  • 2 eieren, rauw
  • 320 g aardappelen
  • 100 g haricots verts
  • 300 g tonijnsteaks
  • 1 tl olijfolie
  • zout en peper
  • 100 g rucola
  • 4 tomaten, in vieren
  • 1 kleine ui, gesnipperd of in dunne ringen
  • 20 g ansjovis in olie uit blik, uitgelekt
  • handje zwarte olijven

Voor de dressing:

  • half bosje vers basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels vers citroensap
  • 4 eetlepels olijfolie
  • zout en peper