Sarah's pad thai

Aantal personen: 4

Pad Thai (Thais bakken) is een bekend Thais gerecht dat ook buiten Thailand erg populair is. Deze versie is een andere manier om kruisbloemige en alliumgroenten te combineren met traditionele Thaise smaken. Dit recept is ons geschonken door Sarah Dilley.

Meng voor de saus alle sausingrediënten en zet weg. Verhit 1 eetlepel van de olie in een wok op hoog vuur. Voeg het ei en de peper toe en verspreid al ronddraaiend over de pan. Bak al ronddraaiend 3 minuten tot het ei een omelet wordt.

Haal een spatel langs de randen om de omelet op te tillen en klap hem dubbel. Hij mag best breken. Leg op een bord en hak in stukjes. Verhit nog 1 eetlepel olie in de wok op matig tot hoog vuur. Roerbak de tofoe, knoflook en rode peper 2 minuten. Voeg de paksoi of groene groenten en lente-uitjes toe en roerbak nog 3 minuten.

Voeg de voorgekookte noedels toe en bak 1 minuut. Voeg de saus toe en schud 1 minuut. Voeg de taugé, het ei en de pinda's toe en roer door. Geef er partjes limoen en donkere sojasaus bij.

Zeer rijk aan allium- en kruisbloemige groenten. Rijk aan peulvruchten, soja en vitamine E.

Per portie: 418 kcal, 18,2 g vet, 2,3 g verzadigd vet.

Ingrediënten

  • 2 eetlepels raapzaadolie
  • 3 eieren, geklopt
  • zwarte peper
  • 250 g tofoe, in blokjes van 2 cm
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 grote rode peper (naar wens)
  • 400 g paksoi en/of andere groene groenten, gehakt
  • 50 g lente-uitjes, in reepjes van 3 cm
  • 400 g voorgekookte rijstnoedels
  • 200 g taugé
  • handje pinda's
  • partjes limoen voor erbij

Voor de saus:

  • 3 eetlepels oestersaus
  • 2 eetlepels vissaus
  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 1 eetlepel donkere sojasaus (naar wens, plus extra voor erbij
  • 1 eetlepel suiker