Soep van geroosterde bloemkool en wortel

Aantal personen: 6

De groenten in deze dikke, romige soep worden van roosteren heerlijk zoet van smaak.

Verwarm de oven voor op 180 ┬░C. Leg de wortels op een rooster, schep er een halve eetlepel olie door en bestrooi met zout en peper. Rooster 10 minuten. Haal uit de oven, voeg de bloemkool en nog een halve eetlepel olie toe. Zet nog 20 minuten terug in de oven. Verhit intussen de andere eetlepel olie in een pan op matig vuur en bak de knoflook en ui 5 minuten. Schenk de bouillon erbij en laat 5 minuten zacht koken. Voeg tot slot de geroosterde groenten en nootmuskaat toe en laat nog 5 minuten sudderen. Haal van het vuur en laat afkoelen. Pureer glad. Warm weer op, bestrooi met paprikapoeder en serveer.

Zeer rijk aan kruisbloemige groenten. Rijk aan alliumgroenten.

Per portie: 103 kcal, 6,1 g vet, 1,0 g verzadigd vet.

 

 

 

Ingredi├źnten

  • 250 g wortels, geschild, gehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper
  • 540 g bloemkool, in roosjes
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 middelgrote ui, gehakt
  • 1,25 liter groente- of kippenbouillon
  • 1 tl geraspte nootmuskaat
  • paprikapoeder voor erbij