Soep van geroosterde tomaten en zoete aardappel

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 45 minuten

Als u tomaat en zoete aardappel roostert, komen hun prachtige smaken nog beter uit. Serveer deze heerlijke soep met paranoten-tomaat-uienbrood.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Blancheer de aardappelen 5 minuten in een pan, giet af en laat afkoelen. Doe alle ingredi√´nten behalve de tomatenpuree op een rooster en bedruppel met olie. Rooster 30 minuten in de oven, keer de groenten halverwege. Haal uit de oven en verwijder eventuele zwartgeblakerde tomatenvelletjes, die gaan eenvoudig los. Meng alle ingredi√´nten met 6 dl water en de tomatenpuree in de blender of keukenmachine. Warm weer op voor het serveren en garneer met enkele basilicumblaadjes.

Zeer rijk aan alliumgroenten en lycopeen. Rijk aan vitamine E.

Per portie: 236 kcal, 7,9 g vet, 1,4 g verzadigd vet.

Ingrediënten

 

  • 450 g zoete aardappelen, geschild, in plakjes
  • 1,2 kg tomaten, doormidden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, in partjes
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • zout en peper
  • 1 klein bosje basilicumblaadjes, in stukjes gescheurd, plus extra voor de garnering
  • 1 eetlepel tomatenpuree