Thaise groene curry

Aantal personen: 6

Bereidingstijd: 20 minuten

Deze geurige, oosterse curry kunt u met rijst en sojasaus eten. Dit recept is ons geschonken door Sarah Dilley.

Verhit de olie in een wok of grote koekenpan op matig tot hoog vuur. Voeg de Thaise groene currypasta toe en bak al roerend 2 minuten. Voeg de kipfilet toe en roerbak 5 minuten. Voeg alle groenten toe en roerbak nog 3 minuten. Schenk de kokosmelk en vissaus erbij en laat 5-10 minuten onder af en toe roeren sudderen tot de groenten gaar en de saus wat dikker is. Roer de meeste gehakte koriander erdoor. Garneer met partjes limoen en de rest van de koriander.

Zeer rijk aan kruisbloemige groenten. Rijk aan seleen en soja.

Per portie: 433 kcal, 13,2 g vet, 3,1 g verzadigd vet.

 

Ingrediƫnten

  • 1 eetlepel neutrale olie of notenolie
  • 4 eetlepels Thaise groene currypasta
  • 4 kipfilets, in blokjes
  • 1 wortel, in schijfjes
  • 1 paprika, in reepjes
  • 160 g diepvriessojabonen
  • 40 g sperziebonen
  • 360 g broccoli
  • 400 g kokosmelk uit blik
  • 1 eetlepel vissaus
  • klein bosje verse koriander, gehakt
  • partjes limoen voor erbij