Tonijnroerbakschotel

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Dit gerecht is snel en eenvoudig te bereiden. Probeer verschillende vissoorten en een aantal goede groenten uit. Dit recept is gebaseerd op een recept van Jamie Oliver.

Doe de tonijn met de sojasaus, gember, koriander en een van de rode pepers in een plastic zak, sluit en leg minstens 20 minuten in de koelkast. Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, spoel na met koud water, giet af en haal door de sesamolie.

Leg de tonijn op keukenpapier en bewaar de marinade. Wrijf de tonijn licht in met wat raapzaadolie. Laat de grillpan heet worden en bak de tonijn 1-2 minuten per kant. Leg op een bord en houd warm.

Verhit de raapzaadolie in een wok. Bak de lente-uitjes en knoflook enkele seconden. Voeg wortel, sugarsnaps, paprika, kool en taugé toe. Roerbak tot ze iets zachter zijn. Voeg de noedels toe en warm op. Voeg de rest van de marinade toe en bak enkele seconden. Bestrooi met koriander en serveer.

Zeer rijk aan vette vis en seleen. Rijk aan alliumgroenten, kruisbloemige groenten, peulvruchten en vitamine D .

Per portie: 332 kcal, 11,2 g vet, 2,3 g verzadigd vet.

Ingrediënten

  • 400 g verse tonijnsteaks
  • 3 eetlepels sojasaus
  • stukje verse gember van 5 cm, geschild, geraspt
  • klein bosje koriander, fijngehakt, enkele heel laten voor de garnering
  • 2 verse rode pepers, zonder zaden, fijngehakt
  • 100 g gedroogde eiernoedels
  • 1 tl sesamolie
  • 1 eetlepel raapzaadolie, plus wat extra om de tonijn te bakken
  • 4 lente-uitjes, in dunne plakjes
  • 1 teentje knoflook, gepeld, in dunne plakjes
  • 1 wortel, geschild, met een dunschiller in repen gesneden
  • handje sugarsnaps, in de lengte in plakken
  • 1 rode paprika, in repen
  • 1/2 Chinese kool, in dunne reepjes
  • flinke hand verse taugé