Tuinbonenpuree

Aantal personen: 4

Dit recept van verse tuinbonen komt uit Moro: The Cookbook van Sam en Sam Clark. De inspiratie kwam van de klassieke, grondige Egyptische favabonenpuree (van gedroogde tuinbonen). Serveer als voorgerecht met pitabrood of als mezze.

Breng in een pan water aan de kook en doe de verse tuinbonen erin. Kook in circa 5 minuten zacht. Giet af, doe in een keukenmachine of handmolen en pureer. Doe in een kom, voeg knoflook, citroensap, olijfolie en munt toe en breng op smaak met zout en peper. Roer er wat extra olie of water door als hij te dik wordt.

Rijk aan alliumgroenten en peulvruchten.

Per portie: 141 kcal, 7,9 g vet, 1,1 g verzadigd vet.

 

 

Ingrediƫnten

  • 1 kg verse tuinbonen, uit de peul (of 300 g kant-en-klare)
  • 1 teentje knoflook, met zout tot pasta geperst
  • beetje citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 klein bosje verse munt, grof gehakt
  • zeezout en zwarte peper