Tuinbonensoep

Serveer deze heerlijke zomerse soep met knapperig zelfgemaakt brood. U kunt de tuinbonen eventueel vervangen door erwten. Dr. John Rayman was zo aardig om ons dit recept te geven.

Blancheer tuinbonen die groot of taai zijn 1 minuut en giet af. Ontvel ze en ga verder met het recept. Verhit de olie in een pan en bak de lente-uitjes zacht. Voeg de bonen en peterselie toe en zet de bonen net onder water. Breng aan de kook, doe het deksel op de pan en laat de bonen in 5-10 minuten zachtkokend gaar worden. Laat de soep afkoelen en pureer in de keukenmachine of blender. Doe in een schone pan, en roer de melk erdoor. Verhit op zacht vuur maar laat niet koken. Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe. Serveer naar wens met een schepje sojacrème.

Zeer rijk aan peulvruchten. Rijk aan alliumgroenten en soja.

Per portie: 171 kcal, 10 g vet, 1,5 g verzadigd vet.

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 bosje lente-uitjes, gehakt
  • 500 g diepgevroren of verse tuinbonen
  • 20 g peterselie, gehakt
  • 4 dl volle sojamelk
  • zout en peper
  • snufje nootmuskaat
  • sojacrème voor erbij (naar wens)