Wintergroentesoep

Aantal personen: 6

Varieer met de groenten van deze hartverwarmende soep. U kunt pastinaak, kool of een andere groente nemen, maar laat prei en ui in het recept om voldoende alliumgroenten binnen te krijgen.

Smelt de olijfmargarine in een grote pan en voeg alle ingrediënten behalve de bouillon toe. Doe het deksel op de pan en verhit onder af en toe roeren op laag vuur 20 minuten. Voeg wat eetlepels water toe als de groenten aan de pan plakken. Voeg de bouillon toe, doe het deksel op de pan en laat nog 10 minuten of tot de groenten zacht zijn sudderen.

Laat afkoelen en doe in de keukenmachine of blender en meng glad. Breng op smaak met zout en peper. Bewaar wat stukjes gehakte of gebakken groenten voor de garnering. Warm voor het serveren weer op.

Zeer rijk aan alliumgroenten. Rijk aan kruisbloemige groenten.

Per portie: 91 kcal, 4,2 g vet, 0,7 g verzadigd vet.

Ingrediënten

  • 30 g olijfmargarine
  • 2 preien, in plakken
  • 2 wortels, geschild, gehakt
  • 1 aardappel, geschild, gehakt
  • 1 koolraap, geschild, gehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 eetlepels verse kruiden, gehakt
  • 1,4 liter groente- of kippenbouillon
  • zout en peper