Zalmkedgeree

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Dit Indiase ontbijt is heerlijk om te eten als brunch met vrienden.

Verwarm de oven voor op 150 ┬░C.

Was de zalmfilet en leg op een vel aluminiumfolie. Bestrooi met citroensap, 1/2 theelepel olijfolie, zout en peper en laat enkele minuten staan.

Wikkel de vis in de folie en bak 15-20 minuten of tot hij gaar is in de oven. Breek in grote vlokken. Kook intussen de eieren 10 minuten in water tot ze hard zijn. Giet af, pel en hak in stukjes van 1-2 cm. Kook de rijst 10 minuten en giet af.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en roerbak de rode peper licht 30 seconden. Voeg de kurkuma toe en verhit al roerend 1-2 minuten. Haal de pan van het vuur, voeg de rijst toe en roer de kurkuma erdoor tot de rijst lichtgeel is.

Roer de zalm, eieren, garam masala en de meeste peterselie erdoor. Bestrooi met de rest van de peterselie en geef er yoghurt bij.

Zeer rijk aan vette vis. Rijk aan seleen.

Per portie: 579 kcal, 24,7 g vet, 4,6 g verzadigd vet.

Ingredi├źnten

  • 400 g zalmfilet
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels en 1/2 tl olijfolie
  • zout en peper
  • 3 eieren
  • 275 g basmatirijst
  • 1/2 rode peper of naar smaak
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl garam masala
  • 4 eetlepels verse peterselie, gehakt
  • yoghurt of sojayoghurt voor erbij (naar wens)