Zoete aardappelboulangère

Aantal personen: 6

Zoete aardappelen vormen een goede vervanger van gewone aardappelen in dit klassieke gerecht.

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Doe de aardappelen, ui en knoflook in een grote pan en schenk de hete bouillon erover. Voeg de kruiden toe en laat 10 minuten koken.

Schenk in een ovenschaal en zet 45 minuten in de oven tot er nog maar weinig vocht over is.

Zeer rijk aan alliumgroenten. Rijk aan vitamine E.

Per portie: 152 kcal, 0,9 g vet, 0,2 g verzadigd vet.

 

Ingrediënten

  • 900 g zoete aardappelen, geschild, in blokjes
  • 1 grote ui, gepeld, in ringen
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 6 dl hete kippenbouillon
  • 1 tl gedroogde gemengde kruiden
  • 1 tl gedroogde tijm