Zoete tomaat-chilicrostini

Aantal personen: 4

De zoete chilisaus past goed bij de tomaten uit dit recept. Serveer voor een aantrekkelijk voorgerecht samen met de tuinbonen-appelcrostini (zie hiernaast).

Verwarm de oven voor op 200 ┬░C.

Kwast de sneetjes brood aan weerszijden in met olijfolie en leg ze op een bakplaat. Zet 10 minuten in de oven tot het brood goudbruin is. Haal uit de oven en laat afkoelen.

Verhit voor het beleg de olie in een koekenpannetje, voeg ui en knoflook toe en bak zacht. Voeg dan de zongedroogde tomaten toe en bak nog enkele minuten. Haal van het vuur en laat afkoelen. Doe de gehakte tomaten in een kom en roer het uimengsel erdoor. Voeg de zoete chilisaus toe, roer door en breng op smaak. Schep een royale hoeveelheid op elk sneetje en serveer.

Zeer rijk aan lycopeen. Rijk aan alliumgroenten en vitamine E.

Per portie: 270 kcal, 11,7 g vet, 1,8 g verzadigd vet.

Ingredi├źnten

  • 1 klein stokbroodje in 12 sneetjes van 2 cm dik
  • 1 eetlepel olijfolie

Voor het tomaat-chilibeleg:

  • 1 tl olijfolie
  • 1 kleine rode ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 40 g zongedroogde tomaten, fijngehakt
  • 2 verse tomaten, gehakt
  • 2 tl zoete chilisaus, of meer naar smaak
  • zout en peper